Citroën stelt de vernieuwde C3 voor. Het is een facelift van de klassieke soort: uiterlijke wijzigingen, nieuwe kleuren, meer personalisatiemogelijkheden en een aantal kleine technische verbeteringen.

De vernieuwde Citroën C3 herken je direct aan de nieuwe grille, waarvan de onderste chromen rand aan beide zijden naar beneden afbuigt richting de koplampen. Die zijn nu voorzien van led-techniek, maar behouden hun vorm. Aan de zijkant zijn er nieuwe Airbumps te vinden, met grotere stootkussens dan voorheen.

De vernieuwde C3 is nog meer dan voorheen te personaliseren, dankzij twee nieuwe wieldesigns, een nieuwe contrastkleur (blauw) voor de Airbumps en mistlichtomlijsting en nieuwe dakstickers. In totaal zijn er volgens Citroën 97 combinaties te maken. Ook binnenin zijn er nieuwe aankledingsopties, waaronder een hout-look-afwerking voor het dashboard. Net als diverse andere modellen van Citroën kun je in de C3 nu Advanced Comfort Seats bestellen, met dikkere kussens. Ook nieuw is dat er voor de bestuurder nu een armsteun beschikbaar is.

Parkeersensoren aan de voorkant, de al genoemde led-koplampen en nieuwe online-services van het multimediasysteem zijn de belangrijkste technische upgrades. Aan het motoraanbod verandert niets, de C3 wordt ongewijzigd geleverd met 83 en 110 pk sterke versies van de driecilinder PureTech benzinemotor en met 110 pk sterke BlueHDi diesel. De krachtigste benzinemotor is optioneel te combineren met een zestraps automaat.

Citroën start in juni met de verkoop van de vernieuwde C3. De prijzen zijn nog niet bekend.