Heeft u vragen?

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.

Geen antwoord gevonden?

Staat uw vraag er niet tussen of heeft u aanvullende vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Kan ik mijn private lease contract voortijdig beëindigen?

Voortijdige beëindiging
Het leasecontract kan voor de afgesproken einddatum (schriftelijk) worden opgezegd. U krijgt dan wel te maken met een opzegvergoeding. De opzegvergoeding bedraagt maximaal 50% van de nog resterende leasetermijnen. Wij bepalen de opzegvergoeding op basis van twee methodes, en brengen de voor u voordeligste methode in rekening.

Voorbeeld
Stel u heeft een leasecontract gesloten voor 48 maanden en maximaal 10.000 kilometers per jaar. De leaseprijs is € 300 per maand. Na 40 maanden wilt u graag het leasecontract beëindigen. De auto heeft tot dan toe gemiddeld 10.000 kilometers per jaar gereden (zoals overeengekomen in het leasecontract).

Methode 1
Als het contract was doorgelopen had u nog 8 keer de leaseprijs van € 300 betaald, dat is € 2.400. Omdat u de lease voortijdig wilt beëindigen is de maximale opzegvergoeding 50% over de € 2.400, dat is € 1.200.

Methode 2
Daarnaast kijken we wat de leaseprijs was geweest als u bij aanvang direct een looptijd van 40 maanden had gekozen. Stel dat de leaseprijs bij 40 maanden € 320 zou zijn. Dan heeft u 40 maanden € 20 per maand (€ 320 min € 300) te weinig betaald, dat is in totaal € 800.

In dit geval is de tweede methode voor u voordeliger, daarom brengen we een opzegvergoeding van € 800 in rekening.

De opzegvergoeding (en overige openstaande bedragen) moet bijgeschreven staan op ons bankrekeningnummer op de gewenste einddatum (inleverdatum auto), anders loopt het leasecontract door.

Krijg ik een BKR-registratie?

BKR Registratie & rekenvoorbeeld
Klaver Lease is vanuit het Keurmerk Private Lease verplicht een registratie te doen bij BKR. Het bedrag dat geregistreerd wordt staat vermeld op de leaseovereenkomst. Daarnaast is Klaver Lease verplicht betalingsachterstanden bij BKR te melden, dit conform de richtlijnen van BKR.

Rekenvoorbeeld BKR Registratie:
De looptijd van uw leasecontract is 36 maanden
Uw maandtermijn is € 275,00
Care4Lease registreert bij BKR 36 x € 275,00 = € 9.900,00

Wanneer je binnen nu en 4 jaar van plan bent een huis te kopen is een private lease contract van invloed op de aanvraag van een hypotheek.

Hoe hoog is de eigen bijdrage bij schade?

  • De volledige eigen bijdrage voor schade bij aanvang van de leaseperiode bij een niet verhaalbare schade is € 500,- (of het schadebedrag als dat lager is).
  • Bij de eerste niet verhaalbare schade berekenen we u slechts 50% van de eigen bijdrage door (€ 250,00).
  • Bij de tweede niet verhaalbare schade berekenen we u 75% (€ 375,00) door.
  • Voor alle volgende niet verhaalbare schades gedurende de looptijd van het contract brengen we de volledige eigen bijdrage (€ 500,00) bij u in rekening.

Wat moet ik doen bij pech?

Bereikbaarheid bij pech
Heeft u pech met uw Klaver Lease-auto dan kunt u rechtstreeks bellen met de hulpdienst van de leaseafdeling op nummer 026-3553368.

Waar kan ik terecht als ik een klacht heb?

Bent u niet tevreden?
We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Toch kan het zijn dat u daar niet tevreden over bent. Wij stellen het op prijs als u ons dit laat weten, want het geeft ons de mogelijkheid om onze dienstverlening verder te verbeteren. Uw klacht nemen we heel serieus en handelen we op correcte en adequate wijze af. Lees hier meer over onze klachtenprocedure.

Waar vind ik alle voorwaarden?

Hieronder kun je alle voorwaarden terugvinden en downloaden als pdf-bestand: