Vorig jaar kregen we de C5 Aircross al te zien, maar nu is ‘ie ook voor ons. Citroën presenteert vandaag de Europese versie van zijn nieuwe SUV.

China kreeg ‘m als eerst, in Europa moesten we nog even geduld hebben. Maar gelukkig is het wachten bijna voorbij, de Citroën C5 Aircross komt eraan! Citroën presenteert het model nu officieel voor Europa en het model gaat ook op ons continent gebouwd worden, in het Franse Rennes.

Veel informatie maakte Citroën vorig jaar al bekend dus we gaan meteen door naar wat we nog niet wisten. In Nederland zal Citroën de C5 Aircross aanbieden met THP-benzinemotoren met 130 en 180 pk en met 130 en 160 pk sterke diesels. De krachtigste benzinemotor wordt standaard gekoppeld aan een achttraps automaat. Eind 2019 volgt de plug-in hybride-uitvoering, met elektromotoren op de achteras.

Volgens de Europese specificaties is de kofferbak van de 4,50 meter lange SUV 580 tot 720 liter groot. De C5 Aircross heeft geen achterbank, maar drie losse stoelen die verschoven, versteld en neergeklapt kunnen worden. Alle zetels voldoen aan het Citroën Advanced Comfort-keurmerk. Dat wil zeggen dat ze veel zitcomfort bieden en dat de kussens zoveel mogelijk trillingen wegfilteren. De speciale dempers met de naam Progressive Hydraulic Cushions zorgen voor nog meer rijcomfort.

De C5 Aircross komt later dit jaar op de markt, de prijzen zijn nog niet bekend.