Op 30 juni onthult Citroën een nieuwe generatie van de C4. De compacte hatchback verschijnt voor het eerst ook als puur elektrisch model, genaamd ë-C4. Hier vind je de eerste feitjes en foto’s van de twee.

Twee jaar lang is de Citroën C4 van de markt geweest, alleen de SUV-achtige C4 Cactus was verkrijgbaar. Maar nu keert de hatchback C4 terug! Op 30 juni om precies te zijn, wanneer het Franse merk de geheel nieuwe generatie onthult.

Bijzonder is dat de nieuwe C4 niet alleen te bestellen zal zijn met benzine- of dieselmotoren. Voortaan staat ook de geheel elektrisch aangedreven ë-C4 op de prijslijst. Die uitvoering krijgt een ietwat eigen ontwerp, waarbij het berlinedesign wordt afgewerkt met ‘bepaalde kenmerken van een SUV’, aldus het merk. Het lichte interieur moet warmte, rust maar ook hightech uitstralen.

Citroën belooft in de nieuwe C4 en ë-C4 weer een stapje verder te gaan wat betreft het uitstekende comfort waarom het merk bekendstaat. In elk geval worden de nieuwe modellen voorzien van het Progressive Hydraulic Cushions-veersysteem, de Advanced Comfort-stoelen plus ‘een nieuwe innovatie voor de voorste passagier’. We zijn benieuwd…

Je vindt de eerste foto’s van de nieuwe generatie Citroën C4 bij dit artikel. We verwachten meer modelnieuws te kunnen melden bij de première op de laatste dag van juni. De verkoop start in de tweede helft van dit jaar, verwacht tegen die tijd de prijzen.