Autobouwer PSA heeft met het nieuwe trio Opel Combo, Citroën Berlingo en Peugeot Partner een nieuwe standaard neergezet in het segment van compacte bedrijfswagens. Dat en meer zegt de jury bij de toekenning van de onderscheiding International Van of the Year 2019.

Bij de opening van de IAA-bedrijfswagenbeurs in Hannover is de prijs International Van of the Year uitgereikt. Het drietal verwante bestelwagens dat de titel Bedrijfswagen van het Jaar 2019 mag dragen bestaat uit de Opel Combo, Citroën Berlingo en de Peugeot Partner. Volgens de jury is het moederbedrijf PSA als eerste gelukt om een ‘multimerk-bedrijfswagen’ te ontwikkelen, waarin elk model zonder compromis de afzonderlijke merkwaarden uitdraagt. 

Ook zou het trio een nieuwe standaard neerzetten in het segment van compacte bedrijfswagens: met een frisse designbenadering, laadvolume, praktisch gebruiksgemak, comfort en een afwerking die vergelijkbaar is met die van compacte personenauto’s. Zo looft de jury de aanwezige rijhulpsystemen, waaronder een overbelastingsindicator en de camera’s rondom waarmee krassen en deuken opzij voorkomen kunnen worden. De drie winnende bedrijfswagens zouden rijplezier bieden zonder afbreuk te doen aan hun gebruiksdoel. 

De Europese prijs wordt toegekend door een jury van 25 journalisten en onafhankelijke publicisten die gespecialiseerd zijn in lichte bedrijfswagens.