Op het Autosalon van Brussel debuteert de C5 Aircross Hybrid. Daarnaast zijn de Ami One Concept en de SpaceTourer The Citroënist Concept voor het eerst in de Benelux te zien.

Citroën is present op het Brusselse Autosalon, dat van 10 tot 19 januari plaatsvindt in de Brussels Expo. De inmiddels te bestellen plug-in hybride Citroën C5 Aircross Hybrid is er voor het eerst door het publiek te zien. Je kunt er kennismaken met de zuinige aandrijflijn en natuurlijk de andere gemakken van de C5 Aircross, zoals het Progressive Hydraulic Cushions-veersysteem.

Citroën heeft ter gelegenheid van deze wereldprimeur ook bekendgemaakt wat leaserijders gaan betalen: vanaf 286 euro per maand bijtelling, bij 38,1 procent inkomstenbelasting. Op de Brusselse autobeurs zijn verder twee conceptcars te bewonderen die niet eerder in de Benelux te zien waren.

Citroën Ami One Concept

De klassieker Ami heeft niets te maken met de conceptcar Ami One, een elektrische stadsauto die geschikt is om ingezet te worden als deelauto. Het compacte formaat werkt positief uit bij inparkeren en omkeren. De actieradius ligt op circa 100 kilometer. En met het canvas dak is de Ami One extra leuk om te zien.

De smartphone speelt een belangrijke rol bij gebruik van het wagentje. Met je telefoon ontgrendel en vergrendel je de auto. Eenmaal in de houder geplaatst wordt de smartphone automatisch met de autosoftware gekoppeld. Apps worden dan in het blikveld van de bestuurder geprojecteerd. De rijder kan met stem of via het display opdrachten geven.

SpaceTourer The Citroënist Concept

Van de camper SpaceTourer The Citroënist is onduidelijk of deze in productie wordt genomen. De conceptcar is gebaseerd op de Bestelauto van het Jaar 2020, de Citroën Jumpy. Ook de kampeerwagen profiteert dus van de geroemde functionaliteit, ruimte, veiligheid, rijeigenschappen en zuinigheid. De BlueHDI-motor in het concept kan rijden op schonere biodiesel.

Om de Jumpy geschikt te maken voor comfortabel kamperen heeft Citroën de SpaceTourer The Citroënist een pop-up dak meegegeven. Het interieur is opnieuw ingedeeld en de cabine luxueus afgewerkt. De auto beschikt daarnaast over een slim opslagsysteem voor de speciaal voor Citroën ontworpen fiets Rider The Citroënist by Martone. We zouden willen zeggen: ga zelf maar eens een kijkje nemen in Brussel om al dit nieuws tot je te nemen.