Citroën speelt een thuiswedstrijd op de Autosalon van Parijs en pakt uit met het werelddebuut van de C5 Aircross Plug-in Hybrid. Bovendien zijn de reguliere versies van de nieuwe SUV voor het eerst in Europa te zien.

Het is C5 Aircross wat de klok slaat bij Citroën op de Autosalon van Parijs. De nieuwe SUV is voor het eerst in Europa te zien en de C5 Aircross Plug-in Hybrid is zelfs een wereldprimeur. “Dit is dé comfortabele SUV. Dat is echt iets waar we bij Citroën voor staan”, zegt de woordvoerster van het merk op de stand in Parijs.

Dat een SUV de rol van vlaggenschip overneemt, na het verdwijnen van de reguliere C5, is volgens haar logisch: “We moeten inspelen op de trend van nu, we moeten een SUV hebben. Voor veel mensen is de C3 Aircross iets te klein, dus voor hen is er straks de C5 Aircross.” Het eerste succesje is al binnen, er is nu al veel vraag naar de auto en de eerste aanvragen zijn zelfs al binnen bij Citroën Nederland.

Citroën gaat de eerste exemplaren in januari of februari afleveren aan klanten, maar op de plug-in hybride moeten geïnteresseerd nog wat langer wachten. “De auto die hier in Parijs staat heeft officieel nog de toevoeging Concept, omdat we nog geen tijdspad hebben uitgestippeld voor het model. Ik denk dat het nog tot 2020 duurt voordat de hybride C5 Aircross te koop is.” De woordvoerster voegt daar nog aan toe dat er van elke Citroën uiterlijk in 2025 minimaal een elektrische of plug-in hybride te koop is.