Citroën presenteert zijn nieuwe vlaggenschip: de C5 X. Het model heeft een ontwerp dat de elegantie van een sedan, de dynamiek van een stationwagon combineert met de robuustheid van een SUV.

De nieuwe Citroën C5 X is de meest geavanceerde interpretatie van de Citroën-filosofie, inclusief unieke comfortfeatures, een uitgesproken styling en toptechnologie zoals een 12-inch HD-touchscreen. Het nieuwe topmodel van Citroën is als eerste leverbaar met de geheel nieuwe Citroën Advanced Comfort-actieve vering waarmee reizen voelt als zweven op een vliegend tapijt – een ervaring die nauw verbonden is met de geschiedenis van Citroën.

De inhoud van de bagageruimte van 545 liter spreekt vooral stationwagonklanten aan, terwijl de hogere zitpositie, grotere bodemvrijheid en stoere uitstraling perfect aansluiten op de behoeften van SUV-kopers.

Geavanceerde technologie

De C5 X is voorzien van geavanceerde technologie die het gebruik van de auto vereenvoudigt. Voorbeelden zijn het forse Extended Heads Up Display en de verschillende rijhulpsystemen zoals Highway Driver Assist. Een andere unieke voorziening is de nieuwe infotainmentinterface met een centraal 12-inch HD touchscreen. Dit systeem biedt een natuurlijke spraaksturing en een aanpasbaar display met widgets, zoals bij een tablet.

Meer dan 50 km volledig elektrisch

De Citroën C5 X wordt leverbaar met benzinemotor of een plug-in hybride. De C5 X Plug-in Hybrid heeft een systeemvermogen van 225 pk en kan een afstand van meer dan 50 kilometer (WLTP) volledig elektrisch rijden. Hierdoor is het mogelijk om dagelijkse woon-werk-ritten volledig elektrisch af te leggen.

De marktintroductie van de C5 X vindt plaats in de tweede helft van 2021. Prijzen volgen later.