Citroën vernieuwt de Citroën C3 Aircross. Met de nieuwe voorzijde ziet de auto er meer uit als een SUV. Wel blijft de originaliteit, het personaliseringsaanbod is voortaan zelfs groter.

Begin juni staat de vernieuwde Citroën C3 Aircross bij de dealers. Het merk geeft de compacte cross-over een hoekiger en assertiever voorzijde, waardoor de auto wat meer de uitstraling van een ‘echte’ SUV krijgt. De motorkap is visueel hoger, de koplampen en grille hebben een aangepast ontwerp en de verchroomde chevrons strekken zich uit tot aan de led-verlichting. De vernieuwde C3 Aircross heeft grote wielen en body-beschermdelen.

Gelukkig heeft Citroën niet het ‘handelsmerk’ waarmee het model populair is geworden de deur uitgedaan. In tegendeel, door het personaliseringsaanbod te vergroten is nóg meer originaliteit in aankleding mogelijk. Er zijn nu wel zeventig verschillende exterieurcombinaties, dankzij zeven carrosseriekleuren de dakkleuren zwart en wit, plus de vier kleurpakketten. Khaki Grey, Voltaic Blue en Polar White zijn de nieuwe lakkleuren. Voor het interieur zijn vier ‘Ambiance’-thema’s beschikbaar.

De Advanced Comfort-stoelen – die we al kennen uit de C4 Cactus en C5 Aircross – zijn nu ook leverbaar op de C3 Aircross, in combinatie met de Ambiance-interieurthema’s. Er zijn nieuwe wielen in de maten 16 en 17 inch. En, zoals het een comfortabel automodel betaamt, de nodige rijassistentiesystemen. Multimediabediening is beter afleesbaar op het nieuwe 9 inch touchscreen.

De vernieuwde Citroën C3 Aircross zal beschikbaar zijn met PureTech 110 (pk) benzinemotor in combinatie met 6-handbak, als PureTech 130 met EAT6-automaat, als BlueHDi 110-diesel met de handmatige transmissie en als BlueHDi 120 met EAT6. Op een later tijdstip maakt Citroën de prijzen bekend.