• Private leasetarief nieuwe Citroën ë-C3 nagenoeg hetzelfde als dat van huidige C3 benzinevariant: vanaf € 359 per maand* of € 298 inclusief SEPP-subsidie.
  • Indrukwekkend comfortabel, ruim en scherpste aanbod in zijn segment qua betaalbare elektrische mobiliteit.
  • Ruime en karaktervolle ë-C3 in december in Nederland te zien en nu al online te reserveren via Citroën.nl, levering vanaf Q2 2024.

De volledig nieuwe Citroën ë-C3 markeert de start van een nieuw tijdperk van betaalbare en comfortabele elektrische mobiliteit. De comfortabelste auto in zijn klasse met een actieradius tot 320 kilometer (WLTP), korte laadtijden én een royale standaarduitrusting is niet alleen aantrekkelijk in aanschaf – fiscale waarde vanaf € 23.300 (€ 24.290 incl. belasting en afleverkosten) – maar ook te rijden tegen zeer gunstige private leasetarieven vanaf € 359 per maand*, of zelfs € 298 inclusief SEPP-subsidie via Stellantis Financial Services.

De nieuwe Citroën ë-C3 is ontworpen met de missie om elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken. De compacte SUV voor het B-segment is gebaseerd op het efficiënte ‘Smart Car’-platform van Stellantis dat specifiek voor batterij-elektrische auto’s is ontwikkeld. De Citroën ë-C3 garandeert zorgeloos elektrische mobiliteit dankzij de 44 kWh-batterij waarmee een actieradius tot 320 kilometer (WLTP) mogelijk is. Daarnaast kun je rekenen op korte laadtijden dankzij de 3-fasen 11 kW-boordlader (optie) en een DC-snellaadvermogen tot 100 kW, waarmee de batterij in slechts 26 minuten van 20 tot 80% is op te laden.

Een andere belangrijke eigenschap zit ‘m in het comfortniveau. De nieuwe Citroën ë-C3 introduceert de veelgeprezen Citroën Advanced Comfort®-vering en Citroën Advanced Comfort®-stoelen in het B-segment en staat daarmee garant voor ongeëvenaard comfort in zijn klasse. Comfort gaat in de ë-C3 gepaard met een karaktervolle uitstraling en een ruim interieur afgezet tegen zijn compacte buitenmaten. De vierde generatie van de C3 is de eerste die volgens de nieuwste designtaal van Citroën is ontworpen en het nieuwe, ovale chevron-logo draagt. Het model is ook iets gegroeid ten opzichte van zijn voorganger, terwijl de hogere zitpositie zorgt voor verbeterde toegankelijkheid en zicht naar buiten.

In een tijd waarin de vraag naar betaalbare elektrische mobiliteit sterk toeneemt, heeft Citroën zich nadrukkelijk gefocust op een vereenvoudigd productgamma en transparante nettoprijzen waarmee de ë-C3 bereikbaar is voor een grotere groep consumenten. De consumentenprijs vanaf € 24.290 (incl. belasting en afleverkosten) werd eerder al gecommuniceerd, maar nu zijn ook de private leasetarieven bekend. De ë-C3 YOU is al te rijden vanaf
€ 359 per maand* en de ë-C3 MAX vanaf € 429 per maand (o.b.v. 72 maanden en 5.000 km/jaar). Deze tarieven zijn echter exclusief SEPP-subsidie waar de Citroën ë-C3 voor in aanmerking komt. Met subsidie kunnen particulieren rekenen op een korting van € 61 per maand voor een periode van 48 maanden. Daarmee is de Citroën ë-C3 dus al te rijden vanaf € 298 per maand via Stellantis Financial Services.

De Citroën ë-C3 YOU is standaard uitgerust met onder andere LED-koplampen, Citroën Advanced Comfort®-vering, Active Safety Brake, Citroën Head-Up Display-systeem, ‘My Citroen Play with Smartphone Station’ voor infotainment, parkeersensoren achter, cruise control, airconditioning en zes airbags. De ë-C3 MAX voegt daar onder andere 17-inch lichtmetalen wielen, een 10,25-inch touchscreen, Citroën Advanced Comfort®-stoelen, LED-achterlichten, automatische airconditioning, 3D-navigatie, een inductielader voor smartphones en een achteruitrijcamera aan toe.