Citroën stelt de ë-SpaceTourer voor, de elektrische versie van de gelijknamige personenbus. Als geïnteresseerde krijg je veel keuzemogelijkheden: in batterijcapaciteit en bereik, in lengte, aantal zitplaatsen, uitrustingsniveau en laadoplossingen.

De nieuwe Citroën ë-SpaceTourer bouwt voort op het concept van z’n brandstofaangedreven evenknie: met wendbaarheid, ruimte, gebruiksgemak, de nieuwste technische snufjes, comfort en bewegingsvrijheid. Zie op bijgaande foto’s bijvoorbeeld het apart te openen achterruitje, wat trouwens zo’n typisch Citroën-detail is. De handsfree te openen schuifdeuren zijn ook gemotoriseerd leverbaar. De MPV-achtige personenbus is geschikt voor shuttle- en taxidiensten, verenigingen, bedrijfsvervoer enzovoort.

De cabine is flexibel in te delen, met vijf tot negen zitplaatsen. De tweede en derde zitrij én rechter voorstoel zijn verstelbaar, verschuifbaar en uitneembaar. In het laatste geval ontstaat een vlakke laadvloer. De ë-SpaceTourer verschijnt als Combi (geschikt voor grote voorwerpen), Business (personenvervoer) en Business Lounge – alleen in de lengtematen M en XL – (als mobiel kantoor of voor vip-vervoer). Het Franse merk biedt vijftien assistentiesystemen en drie connectiviteitspacks aan.

Configuraties Citroën ë-SpaceTourer
Variant Lengte Wielbasis Overhang achter Bagageruimte*
XS 4,60 m 2,92 m 80 cm 1.978 liter
M 4,95 m 3,27 m 80 cm 2.381 liter
XL 5,30 m 3,27 m 115 cm 2.932 liter

* bij vijf zitplaatsen

Elektrische aandrijflijn

Met de batterijcapaciteit van 50 kWh kan de elektrische SpaceTourer tot 230 km ver rijden op een lading stroom, met het 75 kWh-accupack tot 330 km (WLTP-testwaarden). Het koppel ligt op 260 Nm, de maximale snelheid op 130 km/u in alle drie rijmodi. De bestuurder heeft enige invloed op de hoeveelheid terug te winnen energie. Schakelen doe je met een elektronische keuzeknop.

Snelladen tot 80 procent duurt slechts 30 minuten aan een 100 kW DC-laadstation. Opladen kan ook aan een gewoon stopcontact en via een laadpunt. Er is een 11k W driefase-lader aan boord. De garantie op het lithium-ionpakket ligt op 8 jaar of 160.000 km; Citroën garandeert na die tijd minimaal 70 procent van de oorspronkelijke capaciteit.