De nieuwe Citroën ë-C3 is door Autobest bekroond met de Ecobest 2024 award. In deze verkiezing kijkt de jury onder meer naar milieuaspecten, aandrijflijn en prestaties. Volgens de jury is de nieuwe ë-C3 een echte gamechanger: door zijn betaalbaarheid maakt hij elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk en tegelijkertijd is de nieuwe ë-C3 veelzijdig, aantrekkelijk en comfortabel.

Sinds 2002 beloont Autobest jaarlijks de auto die het hoogste aantal stemmen per categorie krijgt. In de Ecobest-verkiezing worden auto’s beoordeeld op milieuvriendelijke mobiliteit, evenals aspecten als rijbereik, laadtijden, batterijeigenschappen en criteria met betrekking tot eigendomskosten. De jury, bestaande uit 31 autojournalisten uit 31 Europese landen, wezen de Citroën ë-C3 aan als de meest overtuigende elektrische auto die in 2024 op de markt verschijnt.

De erkenning van Ecobest onderstreept de toewijding van Citroën om de grenzen van mobiliteit te verleggen door klanten een elektrische auto te bieden die niet alleen voldoet aan de strenge milieueisen, maar ook op innovatieve wijze andere uitdagingen op het gebied van elektrisch rijden aanpakt. Van de Citroën ë-C3 zijn inmiddels ruim 10.000 exemplaren online besteld.

KRACHTIG, VEELZIJDIG EN COMFORTABEL

Met zijn krachtige 83 kW (113 pk) sterke elektromotor en 44 kWh-batterij levert de ë-C3 aansprekende prestaties die klanten zoeken in een elektrische stadsauto. Dankzij een rijbereik tot 320 km (volgens WLTP), 100 kW DC snelladen – waarmee opladen van 20 tot 80% van de batterijcapaciteit mogelijk is in slechts 26 minuten – en de nieuwe e-ROUTES App staat de ë-C3 zowel in de stad als daarbuiten zijn mannetje.

Citroën begrijpt het belang van veelzijdigheid in het B-segment. De nieuwe ë-C3 is perfect geschikt voor gezinnen. Zij profiteren van de souplesse en stilte van de elektrische aandrijving, alsmede de ruimte en het uitstekende comfort, een belangrijk onderdeel van het DNA van het merk.

Voor Citroën staat het welzijn van de inzittenden voorop. Dankzij de C-Zen Lounge genieten de bestuurder en voorpassagier van een strak en overzichtelijk zicht naar voren, alsof ze door een wijde boog kijken, dankzij de grote voorruit en het horizontale dashboard dat zich grafisch over het hele voertuig uitstrekt. Het dashboard is opgesplitst in twee verschillende niveaus, met de technische elementen bovenaan en een met stof bekleed ‘Sofa Design stijl’-gedeelte onderaan. De Citroën ë-C3 biedt het gevoel van een ‘vliegend tapijt’ door de befaamde Citroën Advanced Comfort®-vering te combineren met de nieuwe Citroën Advanced Comfort®-stoelen.