Citroën biedt de MPV’s Berlingo en SpaceTourer voortaan uitsluitend met elektrische aandrijflijn aan. Met de ë-Berlingo en ë-SpaceTourer worden geen compromissen gedaan ten opzichte van de uitgaande brandstofmodellen.

Van particulieren neemt Citroën vanaf heden alleen nog nieuwe orders aan voor elektrische uitvoeringen van de Citroën ë-Berlingo en ë-SpaceTourer. De bestellingen voor brandstofexemplaren, die eind vorig jaar zijn geplaatst, worden in de loop van dit jaar nog afgeleverd. Daarna bestaat het gehele aanbod van de Berlingo en SpaceTourer personenwagens louter nog uit elektrisch aangedreven auto’s. 

Dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Voor z’n elektrische modellen heeft Citroën geen compromissen gedaan qua comfort, ruimte en flexibiliteit. Zo biedt de verlengde ë-Berlingo plek voor zeven inzittenden. De auto beschikt over een elektromotor met 100 kW / 136 pk vermogen die een topsnelheid kent van 130 km/u. De 50 kWh batterij heeft (volgens de WLTP-test) een actieradius tot 280 km en kan aan een 100 kW-snellader in 30 minuten tot 80 procent worden bijgeladen. De ë-SpaceTourer heeft een bereik van 230 km. Deze kan echter tevens worden besteld met 75 kWh accu, waarmee tot 330 km kan worden gereden. De ruime MPV is in drie lengtevarianten beschikbaar, waarin zes tot negen personen passen.

Het elektrificatiebesluit is een nieuwe stap in de versnelling van elektrificatie van de modelportefeuille van Citroën. Het merk kiest voor de twee MPV’s om zo de comfortmodellen tegen lagere gebruikskosten aan te kunnen bieden – en bovendien met een kleinere eco-voetafdruk. Citroën blijft echter nog wel de zevenpersoons-MPV Grand C4 SpaceTourer met brandstofmotor aanbieden. Ook heeft de wijziging geen gevolgen voor de bedrijfswagenversies van de Berlingo en de SpaceTourer (de Jumpy genaamd).