Citroën maakt de vanafprijs bekend van de C5 Aircross SUV Hybrid, de eerste plug-in hybride van het merk: 41.740 euro. Meer prijzen en uitrustingsspecificaties volgen in aanloop naar de marktintroductie in juli.

Iets meer dan een jaar geleden presenteerde Citroën op de autosalon van Parijs de plug-in hybride-uitvoering van de Citroën de C5 Aircross. Toen maakte het merk al bekend dat het nog even duurt voordat de nieuwe uitvoering helemaal klaar is. Dat moment is bijna aangebroken, in juli 2020 rollen de eerste exemplaren de Nederlandse showrooms binnen. Er komen meerdere uitvoeringen, de meest bereikbare gaat 41.740 euro kosten.

De C5 Aircross SUV heeft een 180 pk sterke 1.6 THP-benzinemotor en een 80 kW sterke elektromotor aan boord, die samen goed zijn voor een systeemvermogen van 225 pk. De SUV kan, dankzij het 13,2 kWh-accupakket, over een afstand van maximaal 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Met blauwe verlichting bij de binnenspiegel maakt de auto duidelijk dat de brandstofmotor is uitgeschakeld.

De Hybrid-uitvoering is net als de andere C5 Aircross-versies naar smaak aan te kleden. Specifiek voor de hybride is een ‘Anodised Blue’-pakket leverbaar, met blauwe accenten op de bumpers en stootkussens aan de zijkant.