De nieuwe Citroën C5 Aircross komt ook als plug-in hybride. Dat was al bekend, maar Citroën maakt de komst van zijn eerste stekkerhybride nu ook tastbaar.

Citroën presenteert op de autosalon van Parijs begin volgende maand de C5 Aircross SUV Hybrid Concept. Dat is een zo goed als productierijp prototype van de stekkerhybride-uitvoering van de aankomende C5 Aircross. Citroën kondigde eerder al aan dat de plug-in hybrid eind 2019 op de markt komt. Technische details zijn op dit moment nog niet bekend, op de autosalon van Parijs hopen we meer te weten te komen.

De nieuwe SUV van Citroën is het eerste model met plug-in hybridetechniek. Het merk heeft zichzelf als doel gesteld om in 2025 van alle modellen minimaal één geëlektrificeerde uitvoering in zijn assortiment te hebben.

De reguliere benzine- en dieselversies van de C5 Aircross komen begin volgend jaar naar Nederland. Het nieuwe model lost de huidige C5 af als vlaggenschip van het merk, maar is met zijn SUV-koets een heel ander soort auto. De Europese versie van de C5 Aircross beleeft zijn première in Parijs.