Citroën presenteert de vernieuwde C5 Aircross. De SUV heeft een nieuwe neus, een verfijnder interieur en wordt leverbaar met nieuwe personaliseringspacks.

De Citroën C5 Aircross is vernieuwd. De nieuwe designtaal, waarmee de SUV duidelijker en imposanter aanwezig moet zijn, is vooral te zien aan de voorzijde. Daar hebben de rondingen plaatsgemaakt voor strakkere lijnen en een vertikale vormgeving. Een voorbeeld vormt de grote, centrale luchtinlaat. De C5 Aircross heeft een 3D-merklogo dat voortaan los van de dagrijverlichting zit. 

De zijkanten van de SUV zijn onaangepast, maar wel uitgebreider aan té passen. Zo zijn er nieuwe 18 inch lichtmetalen wielen in Pulsar-design. Vier nieuwe Airbump Colour Packs accentueren de auto met de kleuren van de inzetstukken aan de voorzijde. Aan de achterkant heeft Citroën de lichtunits opnieuw ingedeeld. Zo komt het 3D-effect sterker tot uitdrukking. De nieuwe bodykleur Eclipse Blue ziet er, afhankelijk van het omgevingslicht, dan weer uit als donkerblauw, dan als zwart.

Interieur en uitrusting

Nieuwigheden in de cabine zijn een 12,3 inch informatiedisplay in het gezichtsveld en een 10 inch touchscreen voor multimedia. De ergonomie en afleesbaarheid van het laatste scherm is verbeterd. Ook kun je er de climate control mee bedienen. De vernieuwde C5 Aircross biedt twintig assistentiesystemen. Een ervan is Highway Driver Assist, dat autonoom rijden op niveau 2 mogelijk maakt.  

Aanvullend heeft Citroën het interieur van ‘de comfortabele SUV’ vooral geprobeerd te verfijnen met behulp van nieuwe materialen. De Advanced Comfort-stoelen hebben een sterkere schuimlaag voor langdurig gebruik, zijn bekleed met de nieuwe soft-touch alcantara stof (optioneel met geperforeerd leder) en zijn optioneel verwarmbaar en met massagefunctie beschikbaar. Tot slot heeft Citroën aandacht besteed aan de ergonomie van de nieuwe e-Toggle-schakelaar van de automaat en de knop voor de rijmodus.