Citroën breidt het assortiment van de C4 naar onder af met nieuwe motoren en een extra uitrustingsniveau. Toch kunnen we moeilijk spreken van instapversies, gezien de rijke uitrusting van de nieuwe uitvoeringen.

Citroën komt met nieuwe versies van de C4, alle betaalbaarder dan de uitvoeringen die sinds begin dit jaar verkrijgbaar zijn. Toch gaat het niet om uitgeklede instapversies: integendeel, zelfs de voordeligste versie heeft een prachtige standaarduitrusting. Je kunt de nieuwe uitvoeringen vanaf de zomer rijden.

Het gaat niet om uitgeklede instapversies: integendeel, zelfs de voordeligste versie heeft een prachtige standaarduitrusting

Als eerste introduceert Citroën, naast de 130 pk sterke benzinemotor, de PureTech 100 S&S voor de C4. Deze wordt leverbaar met handbediende zesversnellingsbak, in combinatie met het uitrustingsniveau Feel en het nieuwe niveau Live. Je betaalt slechts vanaf 23.990 euro voor de PureTech 100 S&S Live. Private Lease voor 60 maanden en 10.000 km/jaar begint vanaf 369 euro per maand.

Standaard op het ‘instap’niveau Live zijn een digitaal instrumentenpaneel, 10 inch touchscreen, digitale radio-ontvanger DAB+, Apple CarPlay smartphone-uitwisseling, cruise control met snelheidsbegrenzer, Active Lane Departure Warning, Hill Start Assist, verkeersbordherkenning, elektrisch verwarmbare buitenspiegels enzovoort.

Ook voor dieselrijders is een nieuwe motor verkrijgbaar. Deze BlueHDi 110 S&S is bedoeld voor de Business Plus-versie waarmee Citroën zich op zakelijke rijders richt. Deze uitvoering is beschikbaar vanaf 29.640 euro. In het nieuwe assortiment gaan de prijzen van de PureTech 130 S&S-benzineversies met 300 euro omhoog. De meerprijs van een EAT8-automaat valt wat lager uit, te weten 1.500 euro.