Speciaal voor modeliefhebbers introduceert Citroën de C1 JCC+, een collector’s item medeontwikkeld door modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac. Dat is te zien aan het gebruik van primaire kleuren aan ex- en interieur.

‘Art you can drive’ luidt in onderstaande video de beschrijving van de Citroën C1 JCC+. Die laatste afkorting staat voor Jean-Charles de Castelbajac, onder meer artistiek directeur bij Bennetton. De speciale C1 is geïnspireerd op zijn werk en dat is te zien aan zijn kenmerkende gebruik van de primaire kleuren geel, rood en blauw. Deze zijn die her en der toegepast op ex- en interieur, zonder de auto schreeuwerig te maken.

De buitenspiegelkappen zijn in kleur uitgevoerd, een deel van het dashboardpaneel en de stoelbekleding, evenals accenten op de vloermatten. Ook zijn kleurrijke logo’s te vinden. Daarnaast zijn er zwarte elementen. Zo wordt het dak van de C1 JCC+ in Caldera Black gespoten. Standaard komt de unieke Citroën in de carrosseriekleur Lipizan White, er zijn echter ook andere lakkleuren te bestellen. Zwart is tevens de kleur van de lichtmetalen wielen en wielkastverbreders.

Citroën en De Castelbajac hebben de collector’s item verder voorzien van verchroomde raamlijsten, extra getinte achterste ruiten, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, automatisch inschakelende verlichting, een achteruitrijcamera, lederen stuurwiel, automatische airco een infotainmentsysteem met 7 inch touchscreen, Apple CarPlay, Android Auto en MirrorLink.

De Citroën C1 JCC+ is gebaseerd op de vijfdeurs-C1 in Shine-uitrustingsniveau. De aandrijflijn bestaat uit de VTi 72-benzinemotor en een handgeschakelde transmissie. De JCC+ is direct te bestellen, prijzen beginnen bij 16.380 euro.