Citroën kondigt plannen aan om al haar bedrijfswagens te elektrificeren vóór 2025. Het eerste nieuwe elektrische model, de Jumper, komt begin 2020. Nog in hetzelfde jaar volgt de ‘ë-Jumpy’.

Vandaag presenteert Citroën plannen voor elektrische bedrijfsauto’s. Het Franse merk maakt bekend dat tegen 2025 van elke Citroën-bedrijfswagen een elektrische variant beschikbaar zal zijn. Op dit moment biedt het alleen de elektrische Berlingo aan, gebaseerd op de vorige generatie van de bestelwagen.

Dat verandert volgend jaar al. Al eerder maakte Citroën bekend dat in het voorjaar van 2020 de elektrische Citroën Jumper debuteert. Nu kondigt het merk ook de emissievrije Jumper aan, die later in 2020 volgt. Het jaar daarop verschijnt een geëlektrificeerde New Berlingo Van, gebaseerd op de huidige generatie bestelwagen.

Elektrische Citroën Jumpy

Citroën laat nu al weten dat de elektrische Citroën Jumpy in twee uitvoeringen zal worden aangeboden. De eerste variant krijgt een 50 kWh sterke batterij, wat goed zal zijn voor een actieradius van 200 km. Voor maximaal 300 km bereik komt er een variant met 75 kWh accu. Het laadgewicht van de ‘ë-Jumpy’ (maximaal 1.200 kg) zal gelijk zijn als die van de Jumpy op brandstof. De elektrische Jumpy zal een aanhanger met geremd gewicht tot 1.000 kg mogen trekken.