De eerste échte elektrische Citroën wordt de C4 Cactus, dat bevestigt een marketingdirecteur van Citroën aan het goed ingevoerde magazine Autocar. De volledig nieuwe C4 Cactus zou in 2020 verschijnen en leverbaar worden met een volledig elektrische aandrijflijn. Daarnaast blijft het waarschijnlijk mogelijk om de C4 Cactus met verbrandingsmotoren te bestellen.

De bron van Autocar is Arnaud Belloni, Senior Vice President van Global Marketing & Communicatie van Citroën. De C4 Cactus zal gebruikmaken van het nieuwe platform CMP (Compact Modular Platform), waarop ook de toekomstige Peugeot 208 gebouwd zal worden. Dit platform biedt de mogelijkheid om zowel benzine- en dieselmotoren als elektrische aandrijflijnen te gebruiken.

Wanneer we de onlangs gepresenteerde DS 3 Crossback E-Tense als uitgangspunt nemen zou de C4 Cactus eveneens een rijbereik van 300 km kunnen hebben. Dat blijft echter bij speculeren, over de gebruikte techniek wordt verder niets vermeld.

De toekomstige C4 Cactus is niet Citroën’s eerste stap op het gebied van elektrisch rijden. Al jarenlang levert Citroën de C-Zero, een stadsauto die in samenwerking met Mitsubishi gemaakt wordt. Met een prijs van 22.360 euro is samen met broertje Peugeot iOn de voordeligste elektrische auto van het moment.