Citroën heeft de bedrijfswagenversie van de nieuwe Berlingo onthuld. Ten opzichte van de personenauto-uitvoering zijn er flink wat uiterlijke verschillen.

Dát is de nieuwe Citroën Berlingo als bedrijfswagen! Die profiteert van alle nieuwe techniek die in de personenversie zit, maar ziet er wel iets anders uit. Het kenmerkende Citroën-gezicht, met led-dagrijverlichting die tussen de chromen strips van het logo boven de koplampen is opgenomen, heeft de bedrijfswagen niet. In plaats daarvan zijn er praktische koplampen. Ook de kenmerkende stootkussens met gekleurde ringen ontbreken, maar er zijn wel zwarte beschermingselementen. Ook de voorbumper is deels in ongelakte, zwarte kunststof uitgevoerd, wel zo praktisch.

De Berlingo bedrijfswagen wordt leverbaar in twee lengtes: 4,40 en 4,75 meter. De lengte van de laadruimte varieert tussen de 1,81 en 2,16 meter, de totale inhoud is afhankelijk van de gekozen uitvoering minimaal 3,3 en maximaal 4,4 kubieke meter. Er passen twee europallets naast elkaar in de laadruimte van de nieuwe Berlingo. Het laadvermogen van de normale lengtevariant is 950 kilo, de verlengde Berlingo kan 1.000 kilo vervoeren. Nieuw is dat de cabine is uit te rusten met drie zitplaatsen naast elkaar.

> Zie ook: eerste rij-indruk nieuwe Citroën Berlingo

De nieuwste infotainmentvoorzieningen met groot aanraakscherm, een draadloze telefoonlader, een achteruitrijcamera met 180 graden beeld, adaptieve cruise control: allemaal zaken die uit de personenauto zijn overgenomen in de bedrijfswagen. Specifiek voor die laatste is de overload indication, een lampje dat gaat branden als de Berlingo te zwaar beladen is.

Het motoraanbod omvat drie dieselvarianten, allemaal met 1.5 BlueHDI-motor. De vermogens zijn 75, 100 en 130 pk, waarbij die laatste optioneel van een achttraps automaat kan worden voorzien. Die automaat is ook leverbaar op de sterkste 1.2 PureTech benzinemotor. Naast 130 pk is die driecilinder er ook met 110 pk.

De bedrijfswagenuitvoering van de nieuwe Berlingo wordt eind dit jaar leverbaar, de prijzen zijn nog niet bekend.