Er gaat vanaf 2025 veel veranderen op het gebied van BPM en subsidie op elektrische personenauto’s. Lees hier waarom u juist nu een elektrische auto zou moeten kopen.

Op elektrische personen auto’s betaalde u tot nu toe geen BPM. In 2025 is het over met deze vrijstelling. De overheid heeft bepaald dat de BPM is vastgesteld op € 667 euro. Dit is een vast bedrag op iedere elektrische auto die na 31-12-2024 geregistreerd wordt. Ook als u nu bestelt en de auto wordt pas in 2025 geleverd betaalt u deze BPM.

Op een elektrische personenauto kunt u dit jaar tot € 2950 SEPP subsidie ontvangen. Ook met deze subsidie is het in 2025 gedaan. Maar… dit kunt u nog wel aanvragen als u nu een elektrische personenauto koopt. Ook als deze pas in 2025 geleverd wordt. De SEPP subsidie vraagt u namelijk aan met de koopovereenkomst. Het is daarom belangrijk om voor 27 december 2024 uw koopovereenkomst te tekenen en de aanvraag te doen.

Hiermee wordt zure smaak van de € 667 BPM toch een beetje zoeter.

Wij hebben binnenkort de nieuwe ë-C3 in de showroom. Deze kunt u nu bestellen, evenals de nieuwe ë-C3 Aircross. Zo kunt u nog snel gebruik maken van de subsidieregeling, zolang de pot nog niet leeg is. Wij vertellen u er graag meer over.